×

“Златните“ вина GOLD MOON с две престижни награди

Категория : Заведения

Публикувана: 13/04/2018

Проведе се пeтото юбилейно издание на националния конкурс „Сомелиер на годината 2018", където бяха избрани и носителите на приза „Вино на годината 2018". В престижната надпревара участваха над 120 вина, а бранда GOLD MOON грабнаха две първи места и се наредиха сред най-предпочитаните продукти на българския пазар.

 

В три пореди дни в голям столичен търговски център се състоя открита дегустация на най-добрите вина, които могат да се намерят в търговската мрежа в България. Стотици хора се докоснаха и опитаха различни бели, червени, розета, пенливи, специлни вина и ракии на български и чужди производители. Те бяха представени от топ сомелиери, които се състезаваха за престижната награда „Сомелиер на 2018 г.". Тази година за първи път посетителите дегустираха и два чисто нови продукта – Сладко пенливо вино със златни частици GOLD MOON и Сухо бяло вино с 23-каратови златни частици GOLD MOON PREMIUM. Неповторимият им вкус и стилна визия направиха силно впечатление на потребители и дегустатори, като това ги нареди сред най-обсъжданите и предпочитани вина. Гласуване на всички посетители и оценка на професионална комисия определи и първенците във всяка категория, а на бляскава церемония в Rainbow Plaza се връчиха и наградите. Водещи бяха Стефан Илчев и Атанас Стоянов-Наско, а GOLD MOON бе избран за уелкъм дринк на събитието. Г-н Михаил Марковски, председател на Асоциацията на сомелиерите в България, представи пенливото вино на сцената, подчертавайки неговите качества и новаторски стил.

 

GOLD MOON грабна златото в категорията „Български пенливи вина", а GOLD MOON PREMIUM бе наградено с първо място в категория „Български бели вина от чужди сортове". Собствениците и производители на бранда GOLD MOON 7S GROUP обещават, че съвсем скоро двата продукта ще бъдат разпространени в търговската мрежа в цялата страна и всички ще имат възможност да ги опитат.

 

Двете вина са с добавени 23-каратови златни частици и са произведени по специална и уникална за България технология. Комбинацията между Шардоне и Алиготе им придава неповторим и балансиран вкус и аромати. Вината са подходящи както за отбелязване на специални моменти, така и за консумиране с любими хора.