×

Здраве & Красота

За силата на грима, който преобразява хората: Историята на Франческа-Анри

За силата на грима, който преобразява хората като в същото време запазва тяхната същност - или просто разказът за гримьора Франческа-Анри от град Бобов дол и за изкуството да гримираш. Още преди да навърши 18 години, ученичката от Професионалната гимназия по икономика в Благоевград разкрива своя талант, истинско майсторство и професионализъм. Влюбва се в това изкуство, защото има силата да прави чудеса - дава възможност да преобразиш себе си, стила си и образа си така, както само ти искаш.


Франческа е на 18 години и е в 12 клас на Професионалната гимназия по икономика. Кръстена е на своя дядо Анри Борисов, а името Франческа е любимо на майка ѝ. Страстта да прави впечатляващи гримове и да "твори" върху лицата на хората се запалва, когато е съвсем малка, но това е нейно професионално занимание едва от година. Мечтае занапред да продължава да преобразява хората, запазвайки тяхната същност, но също така иска да се занимава с Маркетинг и реклама.

Всичките ѝ приятелки обожават да се оставят в ръцете ѝ и да ѝ се доверят да ги направи още по - красиви. Но тази година е ѝ нейният специален ден - балът, за който ще отдели време за себе си, а вече тече и усилена подготовка. Денят на бала ѝ е отреден само и единствено за нея, но с удоволствие ще разкраси своите връстнички, чиито балове не съвпадат с нейния.

 

Наскоро Франческа се класира в Топ 5 на състезанието на NYX Cosmetics - Face Awards. Клипът е заснет като един от поредицата на NYX Cosmetics. За съжаление Франческа остава на крачка от първото място, тъй като по време на заснимането и излъчването, все още няма навършени 18 години. Въпреки че е влюбена в клипа на тема "Живот", защото в него участва и нейната сестра, Франческа остава разочарована. Макар да е посочила деня, месеца и годината си на раждане в регистрационната бланка, 2 дни преди самото отпътуване за финалите в Белград ѝ съобщават, че няма да може да пътува.


Въпреки всички перипетии, екипът на StaffZone.bg вярва в таланта на Франческа и ѝ пожелава успех във всички следващи предизвикателства и начинания.

 

Gold H2O е изворна вода с 23-каратови златни частици

Gold H2O е е първата българска изворна вода с добавени 23-каратови златни частици. Редица са полезните свойства, които се съдържат само в една бутилка.

Планинският извор на Gold H2O се намира в най-старото място в цяла Европа – Родопите, разположени в Южна България. Там е сгушено китното село Орехово – живописна местност, запазила цялата красота на природата. Водата се спуска по специално изградена сребърна жила, която я прави естествено светена и балансирана. Много изследвания са доказали, че пиенето на качествена вода предпазва човешкия организъм от редица заболявания и удължава живота. Изворната вода в Gold H2O действа благоприятно на всички системи в тялото, а ниското съдържание на соли предотвратява отлаганията в кръвоносните съдове и не натоварва бъбреците.

Качества на водата
Според съвременната медицина е препоръчително да приемаме между 1,5 и 2 литра вода на ден. На пазара се предлагат различни минерални, трапезни и изворни води. Ако предпочитате консумацията на минерална вода, специалистите препоръчват през известен период от време да редувате минералната вода с друг вид вода. Целта е организмът да си “отпочине” и да се избегне натрупването на минерали, а същи и тялото ни да не привиква към ползите, които получава от минералната вода. Затова всички минерални води трябва да се редуват с неминерална – чешмяна, трапезна или изворна вода. Поради факта, че качеството на водата от чешмата не е толкова високо, а трапезната вода е допълнително обработвана, за предпочитане е редуването на минералните води да се прави с изворна.

Ползи от златото
Общоизвестно е, че златото е изключителен, уникален химичен елемент, който не се окислява при контакт с вода или въздух, или чрез загряване. То има антибактериални и противогъбични свойства, подобрява обменните процеси в организма. Хората от древни времена са били запознати с лечебните свойства на злато върху организма. Ненапразно богатите хора са ползвали и ползват прибори от злато. И това не е просто прищявка, а начин за предотвратяване на стомашночревни разстройства. За последните 100 години златото е разширило своето приложение. Започна неговото добавяне към ликьори, коктейли, водка и саке, както и към много билкови продукти. 23-карата чисто злато в чиста изворна вода – няма вкус и е инертен за човешкото тяло.
В народната медицина един от най-ефективните лечебени инструменти е т.н. “златна вода“. Тя добре укрепва сърдечния мускул, нервната, имунната система, възстановява паметта, има лечебен ефект върху цялото тяло. Напълно съвместимо при употреба със съвременните лекарствени средства, има хармонизиращ ефект върху целия организъм, балансира тялото, ума, духа и стабилизира температурата на тялото.
Не е случайно и решението за създаването на Gold H2O. Освен, че е ефектно, положителните качества на златото са основна причина за избирането му като важна част от продукта. Gold H2O e съчетание между изворна вода с уникален състав и 23-каратово злато, „облечени“ в красива и стилна бутилка.

За контакти

goldwater.bg

тел: +359 893 624 451
e-mail: office@goldwater.bg

Pulse Fitness & Spa BANSKO

Pulse Fitness & Spa Bansko е перфектният клуб за любителите на активна почивка. Планинският клуб от веригата Pulse съчетава богато оборудвани фитнес зони с най-внушителния планински спа център у нас - този в хотел Grand Hotel Bansko, където на разположение са няколко вида панорамни парни бани, сауни, хамам, лакониум, релакс зона с жив огън, външни и вътрешни басейни и множество масажни кабинети за пълен релакс, поднесен от опитни интернационални спа терапевти.

След тренировка, можете да релаксираtе необезспокоявано в най-големия и богат спа център в югозападна България - част от комплекса!

 

СИЛОВА ЗОНА

В силовата зона на ваше разположение са последно поколение уреди Techo Gym от най-луксозната им серия Element+. Елегантния и функционален дизайн и удобните ергономични био седалки, допринасят за по добър ефект от тренировките, както и намаляват риска от контузии.

Стречинг зоната предлага чудесна възможност и най-добрия начин за подобряване на еластичността и възстановяването на скелетните мускули. Стречинг упражненията имат множество положителни ефекти за тялото, като помагат за баланса на мускулите, релаксацията, възстановяването, растежа.

Зона за свободни тежести – тежести, дъмбели, лежанки, пейки и др. от серия Techno Gym

 

КАРДИО ЗОНА

Кардио зоната предлага уреди от професионалните серия Techno Gym– крос тренажори, степери, гребни тренажори, велоаргометри и други. Уредите са изработени специално за Pulse, без аналог в Европа.

 

СПА ЦЕНТЪР

В неподражаемия SPA център, разположен на площ от 2000 кв.м., ще откриете най-голямото разнообразие от фитнес и SPA съоражения и услуги – 6 масажни кабинета; Скандинавска, Каменна и Арома зали за релакс; закрит плувен басейн; 2 броя джакузи; контрастен душ; парна баня; хамам за процедури; 3 сауни – инфра червена, арома сауна и финландска сауна, солариум и ВИП спа апартамент.